fredag 23 september 2011

Kak-Bak

Igår var jag på klubbträff med en grupp på 9 barn. Vi tillbringade tiden i köket och bakade två stycken kakor. Jag delade in barnen i två grupper och den ena gruppen bakade en Morotskaka och den andra en Kladdkaka med banan. När vi senare avnjöt kakorna med saft så passade jag på att fråga vilken kaka som var godare och pojkarna (2 st.) röstade för Kladdkakan medan flickorna tyckte bättre om Mortskakan (7 st.).



Kladdkaka med banan



Morotskaka



Här kommer recepten:


KLADDKAKA MED BANAN

150 gr smör
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 bananer

Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Häll i smöret. Grovhacka bananerna och vänd ner dom sist. Häll smeten i en smord form och grädda 30 minuter i 175 grader.

MOROTSKAKA

2 st. ägg
3 dl strösocker
3 dl rivna morötter
1 dl rapsolja
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk salt
3 dl vetemjöl

Glasyr:
50 gr smör
100 gr Philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk citronsaft

Värm ugnen till 175 grader och smöra en form ca. 24 cm i diameter. Vispa äggen och sockret pösigt. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan. Blanda bakpulver, bikarbonat, kanel och salt med mjölet och rör ner i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 60 minuter. Rör alla ingredienser till glasyren till en jämn smet. Bred den över den kallnade kakan.

LYCKA TILL :)


/Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar